چای سبز و خواص آن

چای سبز و خواص آن

حتماً بارها درباره ی فواید چای سبز خوانده یا شنیده اید. برخی چای سبز را از گیاهان بومی ایران می دانند. امروزه چین بزرگ ترین کشت کننده این گیاه در جهان می باشد. چای سبز حدود 20 درصد از چای جهان را در بر می گیرد ولی با این وجود به دلیل خواص زیاد آن برای بدن شهرتی جهانی پیدا کرده و در اقصی نقاط جهان استفاده می شود.

تمام چای ها از برگ خشک شده ی بوته ی کاملیا به دست می آیند. میزان اکسیداسیون موجود در برگ، نوع چای را مشخص می کند.

چای سبز از برگ های بدون اکسیداسیون تولید می شود و یکی از چای هایی است که کمترین میزان فرآوری روی آن صورت می گیرد، به همین دلیل سرشار از آنتی اکسیدان می باشد و بیشترین مقدار پلی فنل را دارد. پلی فنل ها دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند که باعث می شود توانایی مقابله با آسیب های سلولی را داشته باشند.

فواید چای سبز:

چای سبز خواص درمانی بسیاری دارد و در طب سنتی هند و چین نیز برای کنترل خون ریزی، بهبود زخم، عملکرد بهتر قلب، مشکلات ذهنی و متعادل ساختن دمای بدن استفاده می شده است. همچنین چای سبز می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

تحقیقات جدید نیز نشان داده است که چای سبز می تواند تأثیرهای فراوانی برای کاهش وزن، نارسایی های کبدی، دیابت نوع 2 و کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر داشته باشد.

چای سبز نیوشا

هر یک از تأثیرات مختلف چای سبز را به اختصار توضیح می دهیم:

  1. چای سبز و جلوگیری از سرطان:

    تحقیقات نشان داده است که پلی فنول موجود در چای می تواند سبب جلوگیری از رشد تومور در شرایط آزمایشگاهی و همچنین در آزمایش روی حیوانات شود و احتمالاً در برابر آسیب ناشی از اشعه فرابنفش (UVB) نیز مقاوم باشد.

    در کشورهایی که مصرف چای سبز بیشتر است، نرخ ابتلا به سرطان نیز کمتر است ولی نمی توان به طور قاطع گفت این موضوع به دلیل مصرف چای می باشد یا بیشتر به دلیل فاکتورهای دیگر سبک زندگی مردم آن منطقه است.

    تحقیقات همچنین تأثیر مصرف چای سبز روی انواع مختلف سرطان را نیز نشان داده اند:

  • سرطان سینه
  • مثانه
  • تخمدان
  • روده بزرگ
  • مری (گلو)
  • ریه
  • پروستات
  • پوست
  • معده
  1. محققان بر این باورند که مقدار زیادی از پلی فنل موجود در چای توانایی کشتن سلول های سرطانی و جلوگیری آن ها از رشد بیشتر را دارد. به هرحال اینکه مکانیزم چای روی سلول های سرطانی چه میزان تأثیر دارد همچنان ناشناخته است.

    همچنین برخی از تحقیقات نتوانستند ثابت کنند چای احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهد و برخی دیگر میزان چای مصرفی مورد نیاز برای تأثیر روی جلوگیری از سرطان را روزی 2 تا 10 فنجان تخمین زدند.

  2. تأثیر چای سبز بر روی قلب:
    بر اساس تحقیقی که در "ژورنال انجمن پزشکی آمریکا" در سال 2006 منتشر شد. اعلام شد که مصرف چای به دلیل تأثیرات قلبی و عروقی آن باعث کاهش مرگ و میر می شود. این مطالعه به مدت 11 سال بر روی 40000 ژاپنی که سن آن ها بین 40 تا 79 سال بود از سال 1994 شروع شد. احتمال مرگ و میر در بین شرکت کنندگانی که در طول روز حداقل 5 فنجان چای سبز می نوشیدند نسبت به کسانی که 1 فنجان مصرف می کردند کمتر بود.
  3. چای سبز و کاهش کلسترول:
    آنالیزها نشان داده اند که مصرف چای سبز به صورت نوشیدنی یا قرص، تأثیر قابل توجهی در کاهش کلسترول دارد.

  4. چای سبز و سکته مغزی:
    با اضافه کردن چای سبز یا قهوه در رژیم روزانه می توان خطر سکته مغزی را کاهش داد.

  5. فواید چای سبز برای دیابت نوع 2:
    با اینکه برخی از تحقیقات نشان داده اند احتمال افزایش دیابت برای کسانی که چای سبز مصرف می کنند نسبت به کسانی که چای نمی نوشند کمتر است، برخی دیگر از تحقیقات هیچ تأثیری از مصرف چای بر روی دیابت نشان نداده اند.

  6. چای سبز و کاهش وزن:
    شاید مصرف چای سبز در افراد بالغی که اضافه وزن دارند تأثیر بسزایی ندارد ولی بعید به نظر می رسد که در روش های درمانی کلینیکی، چای سبز بی تأثیر باشد.

  7. تأثیرات چای سبز بر روی پوست:
    تحقیقی در سال 2007 نشان داد که چای سبز می تواند روی اختلالات پوستی مانند شوره ی سر به عنوان نوعی درمان تأثیر گذار باشد.

  8. تأثیرات چای سبز بر حافظه:
    چای سبز می تواند روی عملکردهای شناختی مغز و همچنین رون درمانی این نوع از اختلالات تأثیرگذار باشد و از زوال عقل پیشگیری کند.

  9. چای سبز و آلزایمر:
    مصرف چای سبز برای کمک به جلوگیری از آلزایمر نیز مفید است ولی باید تحقیقات بیشتری بر روی اینکه چه مقدار دوز از چای سبز برای این تأثیرگذاری نیاز است صورت گیرد.

چای سبز

ارزش غذایی چای سبز:

چای سبز دم شده بدون کالری می باشد. کافئین موجود در چای نیز به مقدار و زمان دم کشیدن آن بستگی دارد. به طور کلی چای سبز دارای مقدار کمی کافئین (در هر 200 میلی لیتر حدود 20 تا 45 میلی گرم) -در مقایسه با چای سیاه که دارای 50 میلی گرم و قهوه که حدود 95 میلی گرم در هر فنجان کافئین دارند- می باشد.

انواع چای سبز:

چای سبز در انواع مختلفی وجود دارد:

  • به صورت بطری و شیرین شده با شکر یا افزودنی های شیرین کننده ی مصنوعی دیگر
  • تی بگ های تکی
  • برگ
  • پودرهای آماده
  • کپسول و قرص

بهترین نوع آن چای سبز دمی می باشد که دارای پلی فنول بیشتری است.

بهتر است برای خرید چای سبز، تحقیقات لازم از برندهای مختلف و تفاوت آن ها را به عمل آورید تا بتوانید مناسب ترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.

اگر محصولات شرکت نیوشا را برای خرید انتخاب کرده اید، انتخاب های متنوعی از بین انواع چای سبز خالص به صورت دمی و کیسه ای و همچنین مخلوط های مختلف و خوش طعم چای سبز خواهید داشت.

جهت مشاوره و ثبت سفارش محصولات نیوشا از طریق شماره تماس 09215497181 با کارشناسان فروشگاه اینترنتی بمنوش تماس بگیرید.